9 Eylül 2009 Çarşamba

Bosna Geçit Vermedi !



Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2010 Dünya Kupası'na gidebilmek için galibiyete ihtiyaç duyduğu mücadelede Bosna Hersek ile 1-1 berabere kaldı.

Goller: Salihovic (25') (Bosna Hersek), Emre (5') (Türkiye)

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup mücadelesinde Türkiye, Bosna Hersek ile deplasmanda karşılaştı. Karşılaşmaya etkili başlayan Türkiye, Emre ile golü erken buldu. Fakat A Milli Futbol Takımı Salihovic 'in güzel golüne engel olamadı. İkinci yarının zaman zaman baskısını arttıran Türkiye, son dakikalarda yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince puan farkını bire indirme fırsatını elinden kaçırdı.

Ümitler Gürcistan'da yıkıldı: 4-0

Avrupa Şampiyonası'na katılmak isteyen Türkiye Ümit Milli Takımı, deplasmanda Gürcistan'a 4-0 yenildi.


2011'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmak isteyen Ümit Milli Takım, deplasmanda Gürcistan'la oynadığı maçı 4-0 kaybetti.

İlk yarıyı 2-0 geride kapayan Ümitler, ikinci yarıda da 82'de Totadze ve 90'da Gugava'nın gollerine engel olamayınca, sahadan farklı mağlup ayrıldılar.

58. dakikada Sanaia'nın atılmasıyla 10 kişi kalan rakibi karşısında bir varlık gösteremeyen Ümit Milli Takım, üçüncü maç sonunda ilk mağlubiyetini alıp 6 puanda kaldı.

Hakemler Belli Oldu Sıra Bizimkilerde

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gruplarında oynayacakları ilk maçları yönetecek hakemler açıklandı.


17 Eylül Perşembe günü oynanacak olan Fenerbahçe-Twente karşılaşmasını İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Claudio Circhetta yönetecek. Müsabaka 22:05'de başalyacak.

Aynı gün saat 20:00'de başlayacak okan Galatasaray-Panathinaikos karşılaşmasında ise İtalya Futbol Federasyonu'ndan Paolo Tagliavento düdük çalacak.

Bosna Hersek - Türkiye

Bilino Polije Stadı, 21:00

Yayın: Fox TV
Hakem: Manuel Olegario Bartolo F. Benquerenca

Muhtemel 11'ler:
Bosna Hersek : Supic ; Jahic, Nadarevic, Spahic; Vladavic, Salihovic, Muratovic, Rahimic, Misimovic; Dzeko, Ibisevic

Türkiye : Volkan; Gökhan, Servet, Önder, Hakan; Hamit Altıntop, Emre, Arda, Tuncay; Semih, Sercan

Türkiye A Milli Takımı'nda sakatlanan Gökhan Zan ve Kazım Bosna Hersek maçı kadrosundan çıkartıldı.

Bayern, Akinfeev'in peşinde

Rus gazetesi Sport Express'in haberine göre, Bayern Münih Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Igor Akinfeev'i kadrosuna katmak istiyor.
CSKA Moskova alt yapısından yetişen 23 yaşındaki kaleci, Rus ekibiyle 150 lig maçına çıktı. 30 kez Rusya A Milli Takımı forması giyen Akinfeev'in ismi, İngiliz ekibi Manchester United'la da anılıyor.
Bayern Münih'in ocak ayındaki transfer döneminde genç kaleci için CSKA'ya teklifte bulunacağı, Rus ekibinin ise 25 milyon avroluk bir bedelle bu transfere izin vereceği iddia ediliyor.
Münih ekibi yaz ayları boyunca kaleci sıkıntısını gidermeye çalışmış, ancak çalışmalar sonuç vermeyince kale Michael Rensing'e emanet edilmişti. Sezona kötü başlayan Rensing ise, ilk 11'deki yerini Hans-Jorg Butt'a kaptırdı.

Terim: "Bütün avantaj onların ellerinde"

A Milli Futbol Takımı Seçicisi Fatih Terim, hayatî önem taşıyan Bosna maçı öncesi son basın toplantısını düzenledi. Her türlü avantajın rakip takımda olduğunun altını çizen Terim, grubun final maçını oynayacaklarını ve kazanmak için her türlü riski alacaklarını söyledi.


Fatih Terim iddialı konuştu. Yarın akşam Zenica şehrinde oynanacak çok kritik Bosna-Hersek - Türkiye maçı öncesindeki son medya buluşmasını gerçekleştiren Milli Takımlar Seçicisi, Türkiye'nin bu maça büyük bir dezavantajla çıkacağını; ancak final niteliğindeki bu karşılaşmayı kazanmak için her türlü riski almaya hazır oldularını vurguladı.

Sözlerine "Bütün avantaj onların ellerinde. Ancak Türk Milli Takımı'nın da her zaman her yerde kazanmak için oynayan bir takım olduğunu herkes biliyor" şeklinde başlayan Terim; Türkiye'nin en büyük özelliğininse, böylesi zor durumlarda maç çevirecek kapasiteye sahip olması olduğunun altını çizerek; "Keşke hep ileriden gitsek. Bizim sağlığımız açımızdan da önemli olurdu. Ama kazanmak her zaman kazanmaktır. Bu maç grubun final maçı. Kazanırsak tam final maçları oynanacak. Kazanma riskini oyunun her saniyesinde alacağız" dedi.

"Kaybetmek hayâtın sonu değildir"

Bulunduğu noktaya emek vererek ve oyuncularının inanılmaz performansı sayesinde geldiğini anlatan Fatih Terim, "O yüzden kaybederken de her şeyimizi ortaya koyarak kaybederiz. Kazanırken en büyük kozumuz cesaretimiz oldu. Baştan, devre arası, 60'tan sonra, her riski her dakika alaabiliriz. Hiçbir çekincemiz yok. Kaybedersek de arkadaşlarımızı tebrik ederiz" diye konuştu.

Futbolcularını psikolojik olarak olası başarısızlıkların sorumlusu gibi hazırlamadığını vurgulayan Milli Takım Seçicisi, "Kaybetmek hayâtın sonu değildir. Oyuncularımıza bu oyunun bir sonucu olduğunu söyledik hep. Sorumlunun ben olduğumu söyledim. Hesap vermek gerekirse bunu başka mecraların vereceğini onlara söyledim. Bunu oyunculara yükleyemeyiz" ifadelerini kullandı.

"Gökhan yerine Önder oynayacak"

Bosna-Hersek Teknik Direktörü Blazevic'le aynı futbol anlayışına sahip olmadığını bildiğini; ancak "bir büyüğü" olarak kabul ettiği tecrübeli çalıştırıcıya saygı duyduğunu belirten Fatih Terim, "Bu Blazevic ile benim maçım değil; bu, Türkiye ile Bosna-Hersek'in maçı. Teknik adamlar değil, futbolcular maçları oynar" dedi.

Sakatlanan Gökhan Zan yerine Önder Turacı'nın oynamasının kesinleştiğini duyuran Terim, sahaya hangi ilk 11'le çıkacaklarınıysa söylemedi. Estonya maçına kıyasla taktiksel bazı değişikliklerin olabileceğini; ancak oyun anlayışlarının yine aynı kalacağını ifade eden Terim, "Top bizdeyken yaptıklarımız ortada. Oyunun hem seyir zevkini hem neticesini alabiliyoruz. Yarın bunu da başarıılı bir şekilde yaparsak bize katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Milli Takım'ın grubu ikinci tamamlaması durumunda play-off turunda hangi rakiple eşleşeceğinin kendisi için önemli olmadığını vurgulayan Fatih Terim, "Ama bir teknik direktör her mevzuya hazır olmalıdır. İkinci olursak kalan ikincilere göre bir rakip seçerim; ama kimle eşleşeceğimiz önemli değil" dedi.

Terim, bir soru üzerine, grupta önceki maçlarda yaşanan puan kayıplarına da değinerek, "Belçika ve Estonya maçlarına üzülüyorum; ama en çok İspanya ile sahamızda oynadığımız maça yanıyorum.1-1'e üzülecek bir durumdayken onu bile alamadık. Ona çok üzülüyorum. İspanya'yı yenen ilk biz olabilirdik. O bir puanla üç puanın hesabını yaparsak, üzülmememiz elde değil" ifadelerini kullandı.

Goal TR

Avrupadan ve Türkiyeden Futbol Maçlarının Özetleri .. Maçlar için online izleme linkleri .. Önemli Football Haberlerleri ve Fm2010 hakkında herşey