11 Eylül 2009 Cuma

Derbide 11'ler belli gibi


Yarın akşam Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak olan sezonun ilk derbisinde Galatasaray ile Beşiktaş karşılaşacak.

2009/10 sezonun ilk derbisi öncesinde Beşiktaş'da da Galatasaray'da da milli takımdan dönen ve sakat olan oyuncular can sıkıyor.

Yarın akşam sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek olan Galatasaray'da milli maçtan sakat dönen Gökhan Zan eski takımına karşı forma giyemeyecek. Bunun yanı sıra Ayhan ve Aydın'ın da forma giymesi beklenmiyor.

Cimbom'un yeni Brezilyalısı Elano'nun ise milli takımdan geç dönmesi nedeniyle ancak karşılaşmanın ikinci yarısında şans bulması bekleniyor.

Kartal'da da durum pek farklı değil. Hafta boyunca tedavileri süren Bobo, Yusuf, İbrahim Toraman ve Nobre ancak dünkü antrenmanda takımla çalıştılar. Batuhan ise henüz sakatlık sonrası idmanlara başlamadı.

Şili Milli Takımı'nda görev yapan Tello'nun ise bu akşam kampa katılması ve karşılaşmanın ikinci yarısında görev alması bekleniyor.

Mustafa Denizli'nin bu zorlu maçta sakatlığı geçen Rüştü'ye kaleyi geri vermesi, yeni transfer Tabata'yı ise on birde başlatması bekleniyor.

İki takımın muhtemel on birleri ise şöyle:

Galatasaray: Leo Franco, Sabri, Servet, Emre Aşık, Hakan, Keita, Mustafa, Mehmet Topal, Kewell, Arda, Baros

Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, Sivok, Ferrari, İbrahim üzülmez, Holosko, Ernst, Fink, Serdar Özkan, Tabata, Nihat

Derbi ertelenebilir!



Süper Lig'de bu hafta oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisi tehlikede... İstanbul'da beklenen yoğun yağış Bursaspor-Fenerbahçe maçını da tehdit ediyor.
Türkiye genelinde bu hafta maçlar oynanmayabilir.İstanbul'u vuran sel futbol maçlarını da tehdit ediyor. Cuma günü yeniden beklenen ve Türkiye genelinde 4 gün daha yoğun bir şekilde sürecek olan yağışlar nedeniyle Profesyonel Maçlar Planlama Organizasyon Müdürlüğü; Meteoroloji Müdürlüğü'nden gelecek raporu ve kulüplerden gelecek talepleri bekliyor.
Futbol Federasyonu'nun Ufuk Şefik başkanlığındaki planlama bölümü, oluşacak şartlara göre kararı Federasyon Yönetimi'nin vereceğini belirtirken, yağışların; hem kulüplerin deplasmanlara, hem hakemlerin, hem gözlemci ve temsilcilerin hem de seyircilerin ulaşımını zorlaştıracağı için ertelemenin söz konusu olduğu öğrenildi. Türkiye genelinde bir çok yerde maçların oynanamayacağı tahmin ediliyor.
10.09.2009
Kaynak : DHA

Beşiktaş, Mecidiyeköy'de galibiyete hasret

Galatasaray ile Beşiktaş arasında Cumartesi günkü derbinin oynanacağı Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan son 11 lig maçından 10'unu ev sahibi Galatasaray, sadece 1'ini konuk Beşiktaş kazandı. Siyah-beyazlılar, Mecidiyeköy'de 5 maçtır kazanamıyor.

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında 12 Eylül Cumartesi günü yapılacak sezonun ilk derbisine ev sahipliği yapacak Ali Sami Yen Stadı, son dönemdeki derbilerde Galatasaray'ın galibiyetlerine sahne oldu.

Ezeli rakipler arasında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan son 11 lig maçından 10'unu ev sahibi Galatasaray, sadece 1'ini konuk Beşiktaş kazandı.
Beşiktaş, Mecidiyeköy'de son 11 lig derbisinden sadece, şampiyonluğa ulaştığı 2002-2003 sezonundakini İbrahim Üzülmez'in golüyle 1-0 kazanabildi. 
Ali Sam Yen Stadı'ndaki son 5 lig randevusunu da Galatasaray kazandı.
MECİDİYEKÖY'DE 51. RANDEVU
Galatasaray ile Beşiktaş, cumartesi günkü maçla birlikte Ali Sami Yen Stadı'nda 51. kez karşı karşıya gelecek. 
Ezeli rakipler arasında Ali Sami Yen Stadı'ndaki randevularda beraberliklerin fazlalığı göze çarparken, Galatasaray 17, Beşiktaş ise 10 kez galip geldi, 23 karşılaşma da eşitlikle sonuçlandı.
Mecidiyeköy'de yapılan maçlarda Galatasaray'ın toplam 60 golüne, Beşiktaş 56 golle yanıt verdi.
Galatasaray ile Beşiktaş, Ali Sami Yen Stadı'nda ilk kez 9 Ekim 1966 tarihinde lig maçında karşı karşıya geldi ve müsabaka 2-2 bitti.
LİGDE 33. KEZ KARŞILAŞACAKLAR
Turkcell Süper Lig'de iki ezeli rakip, Ali Sami Yen Stadı'nda Cumartesi günü 33. kez karşılaşacak.
Mecidiyeköy'de bugüne dek yapılan 32 lig maçında, sarı-kırmızılıların 13, siyah-beyazlıların ise 6 galibiyeti bulunurken, 13 maçta da taraflar eşitliği bozamadı.
Ligde Galatasaray'ın 45 golüne, Beşiktaş 36 golle karşılık verdi.
Ali Sami Yen Stadı'nda geçen sezon yapılan maçı Galatasaray 4-2 kazandı.

Ankara düştü düşüyor...!

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Ankarspor'u tedbirli Ankaragücü'nü ise tedbirsiz olarak Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, UEFA krıterlerine uymadığı gerekçesiyle Ankaraspor'un 3 gün içerisinde satışa çıkarılmasını istemişti. Bu süre bugün saat 17:00'da dolmasına rağmen Ankaraspor tarafında bir gelişme olmayınca; mavi beyazlılar tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

DHA'da yer alan habere göre tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk edilen Ankaraspor'un yanı sıra Ankaragücü de yeni bir kongre düzenlemediği için tedbirsiz olarak Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk edilen Ankaraspor'un hafta sonu Kayserispor ile oynayacağı maç ise ertelendi.

TFF Disiplin Kurulu'nun salı günü yapacağı toplatıya kadar Ankarspor'un satılmaması halinde ise mavi beyazlıların küme düşüreleceği açıklandı.