14 Eylül 2009 Pazartesi

Fener Alex'e duacı: 0-1



Bursaspor 0-1 Fenerbahçe
Gol: Alex de Souza (42')(Fenerbahçe)
Stat: Atatürk Stadı, Bursa
Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında, ligin güçlü ekiplerinden Bursaspor, sahasında ilk dört haftada puan kaybetmeyen Fenerbahçe'yi ağırladı. Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren Bursalılar, Atatürk Stadı'nda tribünleri doldurdular.
Maçın ilk yarısında, iki takım da birbirine üstünlük kuramayarak, çok sayıda pas hatası yaptı. Karşılaşmanın bu bölümünde, pozisyon zenginliği açısından çok kötü bir müsabaka izledik. Fenerbahçeli oyuncuların ilk yarıda oldukça gergin olduğu gözlemlenirken; tam 4 sarı lacivertli oyuncu bu devrede sarı kart gördü.
Skoru değiştiren isim ise 42. dakikada Alex oldu. Ceza sahasına girerken Güiza'nın indirdiği topu sağ ayağıyla ters köşeye gönderen Brezilyalı futbolcu, sarı lacivertlilerin devre arasına 1-0 öne girmesini sağladı.
İkinci yarıda gol sesi çıkmadı
Maçın ikinci yarısında, tempo daha da düştü. Bursaspor rakip yarı sahaya yerleşmeye çalışsa da, yeşil beyazlılar, yaptıkları pas hataları sebebiyle fazlaca pozisyon üretemediler.Fenerbahçe ise kontrataklarla etkili olmaya çalışsa da, bunlardan tehlike yaratmayı başaramadı.
Karşılaşma 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erince, Bursaspor geçen sezonun 9. haftasından beri kendi sahasında ilk kez mağlup oldu. 5 maçta 15 puana ulaşan Fenerbahçe ise yoluna kayıpsız devam ediyor.
Maçtan dakikalar
17° AZ FARKLA AUT! Ali Tandoğan'ın köşe vuruşunda, top ceza sahasının içinde Hüseyin'in önüne düştü. Onun vuruşu üstten auta gidiyor. Maçtaki ilk ciddi tehlike...
22° BU NASIL KAÇTI! Lugano'nun uzun topunda, Güiza çarprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı... Ancak vuruşu çok zayıf, kalecide kaldı.
43° GOL!! Ivankov'un kısa düşen vuruşunda, Alex topu Güiza'ya aktardı... Güiza ceza sahasına girerken vurdu; top defanstan sekti... Daha sonra Güiza topu gerilerden gelen Alex'e bıraktı. Brezilyalı yıldızın ceza sahası içinde vuruşu köşeye gidiyor... Fenerbahçe 1-0 önde.
44° IVANKOV ÇIKARDI! Fenerbahçe atağında Kazım topu rakibinden kurtardı... Ceza sahasının hemen dışından çok sert vurdu. Ivankov, üzerine gelen topu yumruklayarak uzaklaştırdı...
79° BURSA KAÇIRDI! Fenerbahçe ceza sahasında oluşan karambolde, Ivan Ergic penaltı noktasının biraz solundan şutunu çekti; top auta gidiyor... Bursaspor beraberlik fırsatını değerlendiremedi.
86° İKİNCİ GOL KAÇTI! Vederson'un soldan ortasına Alex yakın mesafeden kafayı vurdu; top direği yalayarak auta gitti...
90°+4 BELKİ DE SON ŞANS KAÇTI! Sağdan Batalla'nın ortasında, önce Turgay kafayı vuramadı, daha sonra Sercan topa dokunamadı... Bursaspor beraberlik fırsatından yararlanamadı...